Op safari door de Serengeti en de Ngorongoro Crater in Tanzania; wat is de Serengeti upgrade?


Wat is de Serengeti upgrade?

Let op: de Serengeti-upgrade is een kampeerupgrade. Ook als je met een accommodatiereis meegaat kampeer je tijdens je verblijf in de Serengeti.

Ken je die natuurfilms op BBC, Discovery Channel of National Geographic over leeuwen, olifanten, wildebeesten, giraffes, wildebeesten, enzovoorts in Afrika? Ongetwijfeld ken je die filmbeelden waarbij je duizenden wildebeesten aan de rand van een rivier ziet en ze die rivier niet durven over te steken... het water oogt ongevaarlijk. De eerste wildebeest of zebra gaat 't water in en daarna volgen duizenden anderen. Maar dan duikt er uit het niets opeens een krokodil op die een manke of zwakke zebra mee onder water trekt. Dit dramatische schouwspel is een onderdeel van de Great Migration die elk jaar plaatsvindt op de Serengeti in Tanzania - door velen gezien als dé plaats op aarde om op safari te gaan. 

Veel van onze tours door oost-Afrika en Tanzania nemen je mee de Ngorongoro Crater in. De Crater ligt tegen de Serengeti aan en was ooit een gigantische vulkaan. Nu is het erg vruchtbare grond, waardoor er veel groen gras groeit dat  veel grazende dieren aantrekt - met in hun kielzog, natuurlijk, jagers zoals de leeuwen. In het reisprogramma is een dagexcursie door deze Crater opgenomen. Maar wellicht denk jij "ik ben nu in Tanzania, dit is dé kans voor mij om de ultieme safari te maken; ik wil meer!". En dat kan. Als je de Serengeti-upgrade bijboekt, dan boek je een volledige dag safari in in de Serengeti. Je moet wel heel veel pech hebben wil je dan de Big 5 niet hebben gezien! 

Reisprogramma met de Serengeti-upgrade

Als je besluit om deze upgrade bij te boeken, dan ziet je reisprogramma er als volgt uit:

Dag 1: Serengeti National Park
De Serengeti is het beroemdst vanwege de jaarlijkse migratie van miljoenen wildebeesten en zo'n 200,000 zebra's die vanuit het zuiden naar het noorden trekken; op zoek naar graslanden. Dit fenomeen vindt meestal in oktober en november plaats en na het regenseizoen voltrekt het zich nog eens in april, mei en juni in het noorden en westen van de Serengeti. De migratie is erg weersafhankelijk (regen) en we kunnen niet garanderen dat je dit mee zult maken. We doen echter ons uiterste best om je tijdens je bezoek aan dit schitterende gebied zoveel mogelijk wilde dieren te laten zien. Na een korte briefing in Arusha vertrek je in een 4x4 safari jeep richting de Serengeti. Daar aangekomen maak je je eerste game drive en daarna ga je richting het kamp.

Dag 2: Serengeti National Park
Vandaag ben je de hele dag op safari in de Serengeti, op zoek naar de Big 5. 

Dag 3: Ngorongoro Crater
Deze dag reis je eerst naar de rand van de Crater. Hier heb je goed uitzicht op de bodem van de Crater en alle wilde dieren die daar grazen. Daarna daal je langzaam af naar de bodem van de Crater en kom je dichtbij al het wild. 

Dag 4: Arusha
's Ochtends maak je nogmaals een safari door de Ngorongoro Crater en daarna reis je terug naar Arusha. Je komt hier aan het begin van de avond aan en dan sluit je je weer aan bij de rest van de groep. 

Lees dit ook nog!
Helaas worden de kampen in de Serengeti niet erg goed onderhouden door de Tanzania National Park Boards. We hadden graag gezien dat de toiletten en de douches beter en vaker schoongemaakt worden. Verwacht dus geen al te beste faciliteiten en neem je eigen toiletpapier en/of natte doekjes mee. Zorg ook voor een kleine rugzak waar je voor deze paar dagen bagage en toiletspullen in meeneemt. Je grote bagage blijft achter in Arusha.

Terug