Blijf langer in de Okavango Delta met de upgrade


Publicatiedatum: 27 september 2018
Auteur: Kees Quist

Wat is de Okavango Delta upgrade?

Als je een reis boekt die door Botswana gaat, zoals bijvoorbeeld de groepsreis van Kaapstad naar Victoria Falls, dan is een van de hoogtepunten een safari door de Okavango Delta. Bij de prijsstelling van de reis zie je een optionele "Okavango Delta upgrade" staan. Graag leggen we je uit wat die upgrade precies inhoudt en hoe je reis er precies uitziet als je de Okavango Delta upgrade boekt. Twee dingen zijn belangrijk om als eerste te vermelden:

1. Boek deze upgrade graag gelijk met je reis; als je ter plaatse besluit om mee te gaan is de kans erg klein dat dat nog lukt;
2. Als je de upgrade boekt, dan kun je niet meegaan met de safari naar het Moremi Game Reserve.

Kampeerreizen door de Okavango Delta

Boek je een kampeerreis en boek je de Okavango Delta upgrade niet, dan verblijf je 1 dag en 1 nacht in de Okavango Delta. Houd er rekening mee dat je deze dag ook nog onderweg bent naar de Okavango Delta en ook weer terug naar Maun. Je gaat uiteraard in een mokoro de Okavang Delta en je gaat ongetwijfeld genieten van dit bijzondere gebied, maar houd er rekening mee dat je bezoek aan de Okavango Delta beperkt is - "kort, maar krachtig". Maar bijzonder indrukwekkend! Je kunt er dus voor kiezen om je verblijf in de Delta te upgraden. Je bent dan een volle dag langer in de Okavango Delta, zodat je meer de tijd hebt om van dit schitterende gebied te genieten. Boek je de upgrade niet, dan keer je aan het einde van de dag terug naar het kamp in de buurt van Maun.

Boek je de upgrade wél, dan ziet je tijd in de Okavango Delta er als volgt uit. Je verblijft in een tent in het Mopiri Camp.

Dag 1: Maun - Okavango Delta
Bij aankomst in Maun staat een local voor je klaar om je naar het mokoro station te brengen. Als je hier aankomt ontmoet je je gids ("poler") die de Okavango Delta op zijn of duimpje kent. Na een korte veiligheidsbriefing ga je aan boord van de mokoro en via de nauwe kanalen kom je aan op een van de eilanden waar je je kamp opslaat.

Dag 2: Okavango Delta
Nadat de zon je gewekt heeft, en je genoten hebt van thee of koffie, ga je op een bijzondere "bush walk" - een wandelsafari! Gelukkig kennen de polers dit gebied erg goed en weten ze precies tot hoe dichtbij je het wild kunt benaderen. Dit belooft een bijzondere ochtend te worden. 's Middags is het vaak erg heet en daarom relax je lekker bij het kamp. In de middag, als de temperatuur wat afgekoeld is, trek je er in de mokoro op uit om de Okavango Delta vanaf het water te verkennen. De avond breng je door bij het kampvuur.

Dag 3: Okavango Delta - Maun
Je start de dag rustig en relaxed op, er is geen haast. Na een goed en stevig ontbijt keer je terug naar Maun en voeg je je weer bij de groep. 

Accommodatiereizen door de Okavango Delta

Het is je vast al opgevallen dat de Okavango Delta-upgrade van een accommodatiereis aanmerkelijk meer kost dan die van een kampeerreis. Dat komt doordat je, als je een accommodatiereis boekt, met een vliegtuig de Delta in gaat; je maakt een scenic flight boven de Okavango Delta.Boek de de upgrade wel, dan ziet de dagindeling van je reis door de Okavango Delta er als volgt uit. Je verblijft in het Mopiri Camp.

Dag 1: Maun - Okavango Delta
Zorg dat je voor deze dagen een kleine tas bij je hebt, zodat je alleen wat bagage voor deze dagen kunt meenemen. De rest van je bagagage blijft achter in de overlanding truck.

Bij aankomst in Maun word je afgezet op het vliegveld van Maun. Op het vliegveld van Maun staat een klein vliegtuigje voor je klaar om je de Okavango Delta in te vliegen. Bij aankomst in de Delta reis je naar het kamp toe. Nadat je bent aangekomen in je accommodatie en je je hebt opgefrist, maak je een korte boottrip door de Delta en wandel je over een paar kleine eilandjes in de Delta. Mogelijk is deze wandeling niet mogelijk, dit is afhankelijk van het seizoen en de waterstand. 

Dag 2: Okavango Delta
Je wekker gaat vroeg vanochtend en na een continental breakfast bij de lodge trek je de hele dag de Okavango Delta in. Je gaat op safari in een boot, je maakt een wandeling en in een mokoro ga je naar een afgelegen eiland om daar te lunchen. In de middag kom je terug in het kamp.

Dag 3: Okavango Delta naar Maun
Na het ontbijt laat je de Okavango Delta weer achter je en vlieg je terug naar Maun. Bij aankomst in Maun voeg je je weer bij de rest van je groep.

Een indruk van de Okavango Delta

Terug