Wat is de betaling ter plaatse?


Publicatiedatum: 12 januari 2017
Auteur: Kees Quist

Wat is de betaling ter plaatse?

De prijs die je voor deze reis betaalt bestaat grofweg uit 2 onderdelen: de reissom en de betaling ter plaatse. In dit artikel kun je lezen wat het verschil is tussen de reissom en de betaling ter plaatse en wat de betaling ter plaatse precies inhoudt.

Het verschil tussen de reissom en de betaling ter plaatse

We krijgen vaak de vraag gesteld wat het verschil is tussen de reissom en de betaling ter plaatse. We zullen het je proberen uit te leggen.

De reissom
De reissom is het bedrag dat je betaalt waarmee de touroperator de reis kan uitvoeren. Dit geld dekt de kosten die nodig zijn voor bijvoorbeeld de aanschaf en het onderhoud van de trucks en al het kampeermateriaal, de kosten van activiteiten en highlights die standaard in het reisprogramma zijn opgenomen en de salarissen van de gidsen en de reisleiders.

De betaling ter plaatse
Je reis bestaat natuurlijk niet alleen het uit simpelweg reizen van A naar B. Je wilt onderweg dingen zien en doen: op safari gaan in de mooiste National Parks en daar wilde dieren spotten, met een lokale stam op pad gaan, heerlijke lokale gerechten proeven, enzovoorts. Daar wordt betaling ter plaatse voor gebruikt. Deze activiteiten worden uitgevoerd door (kleine) lokale reisorganisaties. Met jouw betaling ter plaatse betaalt de reisleider hen, de entree tot de National Parks die jij bezoekt, de Conservation Fees voor het behoud van de wilde dieren die jij spot, de uitbater van het restaurant waar jij de lokale gerechten proeft, enzovoorts. Daarnaast gebruikt de reisleider de betaling ter plaatse ook om onderweg inkopen te doen voor de groep. Denk hierbij aan brandstof voor de overlanding truck waar je mee reist, de maaltijden die je onderweg eet en de kampeerplaatsen waar je overnacht

De betaling ter plaatse voldoen

Er zijn 2 manieren waarop je de betaling ter plaatse kunt voldoen:

  1. De dag voordat je reis vertrekt is er om 17:00 op het vertrekpunt een "Pre departure meeting". Tijdens deze meeting ontmoet je de andere groepsreizigers en je reisleider. Je kunt de betaling ter plaatse dan aan hem of haar overhandigen. Zorg dat je voorafgaande aan je reis het bedrag al bij je hebt.
  2. Kun je de pre departure meeting niet bijwonen? Of reis je liever niet met zoveel contant geld op zak? Je kunt het bedrag ook vooraf per bankoverschrijving overmaken. We helpen je hier graag bij.

Vragen?

We hopen dat het je duidelijk is wat het verschil is tussen de reissom en de betaling ter plaatse en hoe de betaling ter plaatse een belangrijk onderdeel is van jouw reis. Mocht je nog met vragen zitten, neem contact met ons op; we helpen je graag!

De tenten die je hieronder ziet worden aangeschaft, onderhouden en vervangen dankzij de reissom. De campings waar de tenten worden opgeslagen worden betaald met de betaling ter plaatse. De reisleider betaalt de campings, dat hoef jij niet te doen.

Tenten in Namibie

Een bergbeklimming naar een spectaculair uitzichtpunt met een lokale gids bijvoorbeeld, dat wordt ook betaald met je betaling ter plaatse.

Klim Afrika

 

Terug