Het echte Afrika ervaren
De enige manier om Afrika echt te ervaren is door te slapen op haar aarde, te bakken in haar zon, haar gras aan te raken en om te zwemmen in haar water. Als je geparfumeerde handdoeken wilt, blijf dan in de stad! Laat Peri Peri Reizen je helpen om het echte Afrika te ervaren.

De tenten
De tenten zijn tweepersoonstenten waar je in kunt staan. Ze zijn goed af te sluiten tegen muggen en andere ongewenste beestjes. Een klamboe hoef je dus niet mee te nemen. Wij verzorgen de tenten en matrasjes, neem jij een slaapzak en kussen mee? Benieuwd hoe de tenten eruit zien waar je tijdens je reis door Afrika in slaapt? 

De accommodaties
De accommodaties zijn eenvoudig, maar schoon en comfortabel. Verwacht echter geen 5-sterrenhotels met bijbehorende faciliteiten. De accommodaties zijn vaak gelegen op, of vlak naast, het kampeerterrein en zijn meer een “upgrade” op het kamperen. De accommodaties laten zich vergelijken met Nederlandse 1- of 2-sterren accommodaties. Hier vind je een aantal foto's van voorbeeldaccommodaties.

Jouw aandeel in je reis
Onze reizen zijn voor mensen die van het leven houden en die het willen omarmen met passie, voor mensen die om cultuur, mensen en dieren geven. Al onze reizen zijn deelnemende trips en het is erg belangrijk dat reizigers een positieve instelling hebben en bereid zijn hun aandeel te erkennen in de verscheidene dagelijkse campingactiviteiten. Actief deelnemen is wat het verschil maakt tussen een leuke trip en een onvergetelijke reis. Met de juiste instelling kunnen we garanderen dat reizigers het meest uit hun overland-ervaring zullen krijgen!

We geloven dat de gehele reis naar de eindbestemming minstens even belangrijk is als de bestemming zelf. We reizen samen, leren van elkaars cultuur en vormen een sterk en plezierig team. Ondanks het feit dat onze gidsen FGASA geregistreerd zijn, zijn het geen ‘helden’ en ze zijn er niet om je te verwennen. Ze zijn wel enthousiast en klaar voor alles wat er op je pad kan komen en zullen je begeleiden door ruige omstandigheden met een lach op hun gezicht.

Dagindeling
Voor een succesvolle expeditie, is alles wat we nodig hebben een plek onder de sterren en jouw enthousiasme om mee te doen! Een typische dag met ons start wanneer de zon op komt – we leven met een natuurlijk ritme en gebruiken zoveel mogelijk uren met daglicht. Je gaat kamperen, de tenten worden opgezet bij zonsondergang en de ketels worden op het vuur gezet. De lucht wordt gevuld met geuren van ons avondeten terwijl we rond het kampvuur zitten en praten over de avonturen die we deze dag beleefd hebben en wat ons morgen weer te wachten staat! De avonden zijn er voor het schrijven in dagboeken, kaartspelletjes of simpelweg luisteren naar de Afrikaanse nacht. Elke trip is verschillend – dat is hoe we het graag zien!

Voorbereiding
Bereid je voor op een ervaring die je een leven lang bij zal blijven. Een overland-expeditie is een reis langs een route gericht op de avontuurlijke en budget-gerichte reiziger. Onze reizen brengen je niet langs de standaard toeristische route en veel van de bezochte gebieden hebben niet de infrastructuur die de gemiddelde toerist gewend is.De route kan ook soms afwijken van het plan door verscheidene factoren waar we onderweg mee te maken kunnen krijgen.

Afrika is onvoorspelbaar, dus neem je gevoel voor humor mee, want er staan je gegarandeerd verrassingen te wachten. Dat is wat Afrika charmant maakt… Wij zullen je de weg laten zien!